Про нас

ІСТОРІЯ ЗАКЛАДУ

Наше «Янголятко» – це веселі, добрі, розумні, гомінливі, спритні, чудові діти. Все що ми робимо в нашому дитячому садочку – ми робимо заради наших маленьких мешканців, заради того, щоб кожного дня їм було комфортно і затишно у стінах нашого закладу, щоб вони росли здоровими і щасливими.
26 грудня 2018 року гостинно відчинив свої двері для маленьких жителів с.Микитинці новий заклад дошкільної освіти(ясла-садок) №25 “Янголятко”, що розташований за адресою: вул. Просвіти,2-а, с.Микитинці Івано-Франківської ОТГ, а 21 серпня 2023 року було відкрито груповий осередок(структруний підрозділ) нашого закладу за адресою: вул. П.Маланюка 52/1.

Заклад створено на підставі рішення Івано-Франківської міської ради від 27.10.2017р. Є комунальною власністю Івано-Франківської міської ради. Проектна потужність – 135 місць.
Садок розрахований на 5 груп, а структруний підрозділ(груповий осередок) – на 2 групи загального розвитку: одна група для дітей раннього віку та шість груп для дітей дошкільного віку. Режим роботи закладу 12 – годин.
У дитячому садку створюють атмосферу затишку та комфорту 20 педагогів, всі з них мають вищу педагогічну освіту. Метою роботи колективу є забезпечення цілісного розвитку дитини, розвиток її творчої спрямованості, розкриття її потенційних можливостей та визнання унікальності дошкільного дитинства в становленні особистості.

Пріоритетний напрямок роботи закладу:

1.Збереження життя та здоров`я дитини.

2. Формування духовного потенціалу дитини – сіяти зерна духовності в чисті душі, довірливо відкриті для добра й любові.

3.Виховання основи національно-патріотичної свідомості дошкільників різноманітними засобами.

Завдання дитячого садка:
Формування особистості дитини, розвиток її творчих здібностей та пізнавальної активності.

Шляхи реалізації завдань:
Навчально-виховний процес дітей здійснюється за базовою програмою « Українське дошкілля”.
За бажанням батьків діти мають можливість займатися додатково вивченням англійської мови та хореографією.
Діти забезпечуються збалансованим триразовим харчуванням, необхідним для їх нормального росту та розвитку.

Колектив:
молодий, творчий, завзятий

Працює під гаслом:

Дитина – не глечик,
який треба наповнити,
А факел, який треба запалити.
А для цього потрібно самому горіти!

Через гру, індивідуальний підхід до кожної дитини, співпрацю з батьками, під час занять, прогулянок, свят, розваг – педагогічний колектив забезпечує загальний розвиток дитини. Все це буде слугувати підгрунтям для набуття в подальшому спеціальних знань, умінь і навичок, формування стійких особистісних якостей.

Очолює колектив директор Сич Галина Вікторівна.

В ЗДО створено гарні умови для всебічного розвитку та виховання дошкільнят: затишні та естетично оформлені сучасними меблями групові та спальні приміщення, створено предметно-розвивальне середовище, є чудова музична зала, яка естетично оформлена, оснащена сучасними технічними засобами: інтерактивна дошка, телевізор.
Створені всі необхідні умови для забезпечення оптимального рухового режиму: спортивна зала, спортивний та ігрові майданчики, обладнанні всім необхідним інвентарем. Увесь режим дитячого закладу – це певна система, в якій кожен фрагмент життя малят спрямований на зміцнення їх здоров’я.

Основні завдання на 2023 – 2024 навчальний рік

Відповідно до Законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», Базового компоненту дошкільної освіти, Концепції Національно-патріотичного виховання дітей та молоді, Положення про дошкільний навчальний заклад, Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та інших нормативно-правових актів, Освітньої програми виховання та навчання дітей «Українське дошкілля», Освітньої програми «Впевнений старт» для дітей старшого дошкільного віку, Листа Міністерства освіти і науки України від 30.07.2020 №1/9-411 «Щодо організації діяльності закладів дошкільної освіти у 2022/2023 навчальному році», виходячи з аналізу позитивних та проблемних моментів при розв’язанні завдань поточного навчального року, враховуючи недоліки та досягнення, колективом закладу дошкільної освіти було поставлено на 2023/2024 навчальний рік наступні завдання:

1.Продовжувати формувати духовний потенціал дитини та основи національно-патріотичної свідомості дошкільників засобами української художньої літератури– сіяти зерна духовності в чисті душі, довірливо відкриті для добра й любові.

2.Поглибити роботу щодо ефективної організації осітньої діяльності, спярмованої на формування навичок безпечної поведінки дошкільників.

3.Формувати в дітей грамотне українське мовлення, за допомогою ситуативного навчання й індивідуально-диференційованих форм взаємодії.

Місія закладу

• Забезпечення комфортного та безпечного перебування дітей в закладі;
• створення належних умов для реалізації дитиною свого природного потенціалу (фізичного, психологічного, соціального, творчого);
• формування механізмів саморозвитку дошкільника;
• розвиток свідомості дитини;
• підготовка дітей до подальшого навчання у школі;
• набуття дошкільником навичків практичного життя;
• виховання ціннісного ставлення до Природи, Культури, Людей, Самого Себе, гармонійного та різнобічного розвитку дошкільника;
• розвиток у дошкільника почуття самовартісності, віри у свої можливості, оптимістичні життєві перспективи;
• об’єднання навколо дошкільного навчального закладу батьків, відомств соціальної сфери для соціалізації дитини.
• виконання соціального замовлення населення щодо догляду, розвитку, виховання та навчання дітей дошкільного віку;
• розвиток методичної роботи для удосконалення професійної майстерності педагогів;
• підтримка особистісно орієнтованого навчання та виховання, яке базується на ідеології розвиваючого навчання;
• розширення та удосконалення освітніх послуг, орієнтованих на вік та рівень розвитку дітей; формування навиків здорового способу життя;
• відновлення традицій сімейного виховання та залучення сім’ї до освітнього процесу;
• організація роботи з наступності ЗДО та школи.